Ads 468x60px

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Η τρίτη πράξη - Έκλειψη Ηλίου της 11/8/18 στον Λέοντα.

Κάθε έκλειψη σηματοδοτεί και ένα θέμα, που μας δηλώνει έντονα την παρουσία του και αναζητά
επειγόντως την επίλυση του. Πιθανώς με επιτακτικό, πιεστικό ή/και οδυνηρό τρόπο !

Σε κάθε περίπτωση, το ζητούμενο είναι η δημιουργική διέξοδος μέσα από τις καταστάσεις και βέβαια
ποτέ η στείρα και μίζερη "μοιρολατρία" και καταστροφολογία !

Εάν μπορούμε να βρούμε και να υλοποιήσουμε την λύση αυτό είναι και το άριστο.
Ακόμη, όμως, και άν δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα τότε πάντα μπορούμε να
αλλάξουμε την στάση μας ως προς αυτά !
Κι εδώ είναι η διαφορά ! Να αναζητήσουμε το γιατί γίνονται έτσι και ποιόν σκοπόν εξυπηρετούν.
Όλα, και προ παντός τα αναπάντεχα, κάποιον λόγο και αιτία έχουν για να γίνονται έτσι !

Η έκλειψη Ηλίου της 11ης Αυγούστου αποτελεί την τρίτη πράξη του καλοστημένου θεατρικού έργου του φετεινού καλοκαιριού ! Μια θεατρική παράσταση που τα είχε όλα ! Τραγωδία, τρόμο, φόβο, αγωνία, θύτες, θύματα, οργή , αγανάκτηση, απόγνωση, μπόλικους ηθοποιούς, κομπάρσους και αμέτρητα καραγκιοζάκια !!!  Ένα ασύλληπτο θέατρο σκιών χωρίς υπερβολές.

Ολάκερος Πλούτωνας ήταν ο σκηνοθέτης ! Έκανε την δουλειά του αφανώς με τερατώδη δράση επί σκηνής ! Οι λίγοι "ηθοποιοί" υπηρέτησαν θεατρικά τα εγκλήματα μιλώντας ακόμη και για θυσίες !  Τους περισσότερους "θεατές" ο Πλούτωνας κατάφερε να τους ξεγελάσει. Όποιοι, όμως, κατάφεραν να δουν τα νήματα που κινούν αυτό το σκοτεινό και ερεβώδες παρασκήνιο συνειδητοποίησαν ότι ζούμε σε κόσμον αγγελικά πλασμένον !

Η έκλειψη της 11ης Αυγούστου, λοιπόν, είναι η επόμενη πράξη του έργου.
Αφορά κυρίως την 18η μοίρα των σταθερών ζωδίων (Λέοντα-Υδροχόου-Σκορπιού-Ταύρου) και όσους έχουν πλανήτες, σημεία ή μεσοδιαστήματα κοντά σε αυτές τις μοίρες.
Η σύνοδος Ήλιου, Σελήνης αλλά και Ερμή είναι σε τετράγωνο με τον Δία, ενάμιση τετράγωνο με τον Κρόνο και γωνία χιαστί με τους Ποσειδώνα και Πλούτωνα.
Δηλαδή ένα διόλου αθώο κράμα ενεργειών που εμπεριέχει την καταπίεση και τον εξαναγκασμό, την αλαζονία και την έπαρση, τα υπερβολικά και ψεύτικα λόγια, τον δόλο, τα τεχνάσματα  και την απάτη.
 
Άς εφοδιαστεί, λοιπόν, κανείς με τα ανάλογα όπλα για να αντιμετωπίσει όλα αυτά είτε σε προσωπικό είτε σε συλλογικό επίπεδο. Επιπλέον ο Άρης, ανάδρομος μεν, σε τετράγωνο δε με τον επίσης ανάδρομον Ουρανό και σε 45άρα με τον Ποσειδώνα προσθέτουν και την ανάλογη δράση !
Ο άξονας των επεμβάσεων και ξαφνικών γεγονότων Άρη / Ουρανού ισούται με τον Ποσειδώνα, που σημαίνει εκρηκτική δόλια και πονηρή δράση με σκοπό την βλάβη των άλλων.
Η ένταση, τα τεντωμένα νεύρα και οι καυγάδες σε προσωπικό επίπεδο απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή και ψυχραιμία.
Η τάση για κακή συμπεριφορά προκαλεί βία.
Παραξενιές, ιδιοτροπίες και νευρικότητα. Καταστολή επιθυμιών, προσωπική καταπίεση οδηγούν σε επιθυμία ανεξαρτησίας  (Αφροδίτη/Ουρανός=Κρόνος/Asc=Πλούτωνας).
Το τετράγωνο Αφροδίτης  Κρόνου πιθανόν να οδηγήσει σε συναισθηματική ταλαιπωρία ή ψυχρότητα που όμως προσγειώνει στην πραγματικότητα !
Γι αυτό και θα πρέπει κανείς να βρει τον τρόπο να βγαίνει δημιουργικά από τα αδιέξοδα που δυστυχώς δεν οδηγούν πουθενά (Ήλιος/Mc=Ερμής Δίας).

Μια δοκιμασία σκληρότητας επιβάλλεται με την βία και με σκοπό την επιβολή εξουσίας.
Ειδικοί με μεγάλη εξουσία σε ιδιαίτερους τομείς προκαλούν ξαφνικές καταστροφές μέσω μεγάλης ισχύος κάνοντας κατάχρηση ( Άξονας Πλούτωνας / Mc ).
Μια πραγματικότητα που την διαμορφώνουν θεατρικά σαν μια παράσταση όπως βολεύει !
Και άν δεν συμφωνεί κανείς μαζί τους γι αυτήν την πραγματικότητα τότε τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα !!!






 

Το email μας


zenvasilakos@gmail.com

gvasil123@yahoo.gr

Χρήσιμα

Καιρός Αττικής