Ads 468x60px

Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

Πώς λειτουργεί ο Καρμικός Νόμος ?

Ο άνθρωπος εξελίσσεται διαμέσου συνεχών επιστροφών μεταξύ ζωής και θανάτου. Η ψυχή συλλέγει, κατά την διάρκεια της ζωής της διάφορες εμπειρίες, τις οποίες επεξεργάζεται στο μεσοδιάστημα μεταξύ των ζωών. Η σοφία που αποκτάται με τον τρόπο αυτό εμφανίζεται σε μια νέα ζωή, κάτω από μια νέα προσωπικότητα, σαν έμφυτες κλίσεις και τάσεις. Έτσι, ο άνθρωπος που γεννιέται, εκτός από την φυσική κληρονομικότητα, που παίρνει από τους γονείς του, έχει και μια ψυχική κληρονομικότητα, που οφείλεται στις προηγούμενες ζωές του και καθορίζει το βαθμό εξέλιξής του και το επίπεδο του ψυχισμού του.
Επιπλέον, η γέννηση κάτω από συγκεκριμένες πλανητικές επιδράσεις δεν είναι τυχαίο γεγονός αλλά προεπιλεγμένο. Επιλέγεται η πλανητική σύνθεση, ο τόπος και ο χρόνος της γέννησης! Αυτά δηλαδή που συνθέτουν τον λεγόμενο γενέθλιο χάρτη, δηλαδή οι ακριβείς θέσεις των πλανητών και σημείων (Ωροσκόπος, Mεσουράνημα κλπ.) κατά την ώρα γέννησης του ατόμου, ώστε να βοηθηθεί η ψυχή του να εκφράσει τις παρορμήσεις, να πάρει νέες εμπειρίες και να επανορθώσει τυχόν σφάλματα και αποτυχίες προηγούμενων ζωών.
Ο ψυχισμός αυτός, δηλαδή, οι έμφυτες κλίσεις, δεξιότητες, ταλέντα, τάσεις έχουν ως δείκτη την θέση των πλανητών στα ζώδια την στιγμή της γέννησης,τις γωνίες που σχηματίζουν μεταξύ τους και οφείλονται σε ιδιότητες, που είχε αναπτύξει σε προηγούμενους βίους ή δυσαρμονίες που χρειάζονται εξομάλυνση, λείανση.
Αυτές, αν ήταν ισχυρές και συνειδητές ενσωματώνονται στην φύση της ψυχής και εμφανίζονται στη νέα ύπαρξη της σαν σπερματικές ικανότητες, που είναι σε θέση να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο εάν υπάρξει το κατάλληλο έδαφος.

Θέλοντας να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα και με παραδείγματα:
Κάποιος που έχει τον Άρη στον Κριό ή στον Αιγόκερω, με ισχυρή θέληση και παρόρμηση δηλαδή, πώς χρησιμοποιεί αυτήν την “ενέργεια” ? Την χρησιμοποιεί δημιουργικά ή για να επιβάλλει τα “εγωιστικά θέλω του” στους άλλους?
Εάν αυτός ο Άρης έχει εμπλοκές πχ με τον Πλούτωνα ή τον Ουρανό και έτσι γίνεται πιο “ενστικτώδης” ή πιο “εκρηκτικός” τότε ο άνθρωπος καλείται να κάνει “ορθή χρήση” αυτής της δύναμης. Δηλαδή του ακατέργαστου/ανεξέλεγκτου ενστίκτου του ή της εκρηκτικότητας του.
Κάποιος με Σελήνη στον Καρκίνο θα πρέπει να επεξεργασθεί τις συναισθηματικές προσκολλήσεις του. Εάν η Σελήνη εμπλέκεται με τον Νότιο Δεσμό, τότε θα πρέπει να επιλύσει συναισθηματικές έξεις ή συμπλέγματα με ρίζες από προηγούμενους βίους της ψυχής του.
Ο Ερμής (σκέψη,λόγος) σε εμπλοκή με τον Ποσειδώνα χρειάζεται “ορθή χρήση” για να μην δώσει τον ψεύτη ή τον απατεώνα ! Η σωστή χρήση θα μπορούσε να εκδηλωθεί σε έναν καλλιτέχνη πχ. έναν ταλαντούχο ηθοποιό,συγγραφέα ή μουσικό.

Η Αφροδίτη στον Σκορπιό θα πρέπει να ελέγξει την υπερβολική κτητικότητα στις σχέσεις,πράγμα αρκετά δύσκολο αλλά αυτό είναι και το ζητούμενο.
Εξαρτάται,λοιπόν,από την ανθρώπινη βούληση να ελέγξει τα συναισθήματα,τις δράσεις και παρορμήσεις,τις σκέψεις και τον λόγο.Όταν γίνεται καλή χρήση, όχι καταπίεση, τότε η ψυχή εξελίσσεται ενώ η κακή χρήση έλκει τα ανάλογα “μαθήματα” από τον Καρμικό Νόμο.

Η Θεία Πρόνοια ή αλλιώς η Σοφία του Θεού, έχει φροντίσει με εξαιρετικές λεπτομέρειες για την ζωή όλων των ανθρώπων. Υπάρχουν γι’ αυτό ορισμένα Όντα με υψηλή θέση στην Ιεραρχία του Φωτός, που ονομάζονται “ Κύριοι του Καρμικού Νόμου”.

Αυτά τα Όντα είναι επιφορτισμένα να έρχονται σε επαφή με την Θεία υπόσταση των ανθρώπων, που ονομάζεται Θείος Εαυτός. Το ανθρώπινο Πνεύμα ή ο Θείος Εαυτός χρειάζεται να λάβει ορισμένες εμπειρίες μέσω της διαβίωσης του κατώτερου Εαυτού του επάνω στη Γη. Ανάλογα, λοιπόν με τις εμπειρίες που χρειάζεται ο Θείος Εαυτός, ρυθμίζουν οι Κύριοι του Κάρματος και τις ανάλογες γήινες συνθήκες, που θα του εξασφαλίσουν αυτές τις εμπειρίες.
Συνήθως παίρνουμε την ζωή μας σαν κάτι που πρέπει να απολαύσουμε και όχι σαν κάτι που πρέπει να μάθουμε.

Το ζητούμενο, όμως, δεν είναι η απόλαυση αλλά η γνώση και η εξέλιξη που έρχεται όταν ασχοληθεί κάποιος με την σωστή παρατήρηση των γεγονότων και καταστάσεων, που έχει σαν επόμενο βήμα την ανάλυση σε βάθος και τελικά την ορθή κατανόηση. Η κατανόηση της ουσίας πίσω από τα γεγονότα απαιτεί εξάσκηση, έρευνα και τεκμηρίωση, όσο είναι δυνατόν. Έτσι, έρχεται στο φως το Θείο θέλημα, που κινεί όλα τα νήματα στην ανθρώπινη ζωή. Το κάθε γεγονός, ακόμη και το πιο αρνητικό, σε πρώτη φάση, εάν το παρατηρήσει και το αναλύσει κανείς σωστά είναι ένα επεισόδιο στην εξέλιξη του Θεϊκού Σχεδίου για την ανθρωπότητα σαν σύνολο, για τα έθνη συλλογικά, ή/και για τον καθένα ατομικά.

Γι αυτό,είναι πολύ χρήσιμο να παρατηρούμε το θέατρο της ζωής μας από την γαλήνια βουνοκορφή του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ.Αυτό απαιτεί σωστή στάση και οπτική απέναντι στα γεγονότα σαν επεισόδια στο σχέδιο εξέλιξης της ψυχής μας.

Μην αφήνετε ποτέ ένα μεγάλο λάθος ή μια μεγάλη δοκιμασία να πάνε χαμένα !
Μάθετε από αυτά και πάρετε τα διδάγματα !
Είναι πολύ σημαντικό να δεχόμαστε την εμπειρία σαν διδάσκαλο.
Πολλά από τα μαθήματα της ζωής προέρχονται από παρελθούσες σκέψεις,λόγους και πράξεις, δηλαδή αυτό που ονομάζουμε Κάρμα και το διαμορφώνουμε εμείς οι ίδιοι με την συν-περιφορά μας.
Έχουμε την ελεύθερη βούληση ή να αντιδράσουμε σύμφωνα με τις προσκολλήσεις μας και να χάσουμε το μάθημα (κάνοντας απαραίτητη την επανάληψη)
ή
Να ελευθερωθούμε από τα δεσμά των προσκολλήσεων,να αποκτήσουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση και αυτοπειθαρχία ξεπερνώντας την δοκιμασία !!!
Οι προσκολλήσεις μας μπορεί να είναι για ασφάλεια ή απόλαυση.Επίσης,μπορεί να είναι για κυριαρχία ή έλεγχο των καταστάσεων ή των άλλων ανθρώπων,κάτι που είναι πολύ εγωιστικό,κουραστικό αλλά και ουτοπικά απίθανο έως αστείο ! Το μόνο που μπορούμε να ελέγξουμε είναι ο κατώτερος εαυτός μας.
Καλύτερα να αισθανόμασθε ευγνωμοσύνη γι αυτούς που μας “διδάσκουν” δυσκολεύοντας τα πράγματα.Κάθε δυσκολία είναι και μιά εμπειρία,μιά ευκαιρία να αναπτύξουμε την εσωτερική μας δύναμη και να ξεπεράσουμε τους φόβους,τις αδυναμίες και τις προσκολλήσεις μας.
Μας βοηθά να ανακαλύψουμε γιατί έχουμε κάποιο πρόβλημα !
Τι κάνουμε ή τι δεν κάνουμε και δημιουργείται?
Η αίσθηση της αδικίας στις δοκιμασίες βασίζεται μόνο στην άγνοια του Καρμικού Νόμου.
Θα πρέπει,λοιπόν,να έχουμε εμπιστοσύνη στο σχέδιο της ζωής μας γιατί εμείς το
συμφωνήσαμε πριν “γεννηθούμε” και απλά δεν το θυμόμαστε. Η εναρμόνιση με αυτό
δίνει νόημα στην ζωή μας και μας φέρνει ευτυχία.Έτσι είμαστε συντονισμένοι με την
ροή της ζωής μας.
Η μεγαλύτερη σκλαβιά είναι οι εσωτερικοί μας τύραννοι όπως οι συνήθειες μας,οι
φόβοι,οι εξαρτήσεις,οι εμμονές,η άγνοια,οι επιθυμίες,οι προγραμματισμοί και οι
προσκολλήσεις μας.Αυτά είναι και τα “μέταλλα” που βαραίνουν την ψυχή μας !!!

Ελευθερία σημαίνει να νοιώθεις ασφάλεια ακόμη και όταν θα έχουν χαθεί όλες οι συνηθισμένες πηγές κάθε ασφάλειας όπως η περιουσία,τα χρήματα, ο σύντροφος ή η εργασία.
Η πραγματική ασφάλεια είναι ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ και πηγάζει από την σύνδεση με την ψυχή μας και τον συντονισμό με τον σκοπό για τον οποίο έχουμε γεννηθεί.

Ενδείξεις εξέλιξης, πιθανόν να αποτελούν, όταν κάποιος

-Ελέγχει δυσάρεστες καταστάσεις αντί να ελέγχεται από αυτές.
-Αντιμετωπίζει όλα τα γεγονότα με γενναιότητα και λογική.
-Είναι έντιμος σε όλες τις συναλλαγές του.
-Αντιμετωπίζει δυσάρεστα γεγονότα και ανθρώπους καλοπροαίρετα.
-Ελέγχει τις απολαύσεις του.
-Δεν νικήθηκε από τις αποτυχίες και τις ατυχίες.
-Δεν έχει φθαρεί από τις επιτυχίες και την δόξα του.
Σε όλα τα σύγχρονα γεγονότα οι άνθρωποι, σαν μονάδες και έθνη θερίζουν ότι έσπειραν! Και επειδή πιστεύω ότι διανύουμε εποχή Αποκάλυψης, θα πρέπει ο κάθε άνθρωπος μέσα του να έλθει σε επαφή με το Χριστικό Στοιχείο εντός του, δηλαδή τον Θεϊκό σπινθήρα, που έχουμε όλοι οι άνθρωποι, που γεννηθήκαμε κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν του Θεού, άσχετα εάν το έχουμε συνειδητοποιήσει ή όχι.
Με πολύ παραστατικό τρόπο αναφέρεται σε αυτό η Αποκάλυψη του Ιωάννου:
«Οἶδα σου τὰ ἒργα, ὅτι οὒτε ψυχρός εἶ οὒτε ζεστός. ὄφελον ψυχρός ἦς ἤ ζεστός. οὓτως ὃτι χλιαρός εἶ, καί οὒτε ζεστός, οὒτε ψυχρός, μέλλω σε εμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου».
Το συγκεκριμένο κείμενο έχει την εξής εσωτερική ερμηνεία:
«Γνωρίζω τα έργα σου, και δεν είσαι ούτε ψυχρός ούτε ζεστός, δηλαδή δεν είσαι ούτε αυθεντικά καλός ούτε αυθεντικά κακός. Όφειλες να λάβεις θέση και να τοποθετηθείς είτε με το μέρος του καλού είτε με το μέρος του κακού. Επειδή, όμως, είσαι χλιαρός, δηλαδή άλλοτε πράττεις το καλό και άλλοτε το κακό, και δεν έχεις τοποθετηθεί με το μέρος του καλού είτε με το μέρος του κακού, θα σε εξεμέσω από το στόμα μου, δηλαδή θα σε αποβάλλω από το σύστημα της εξελίξεως στο οποίο ανήκεις».
Νομίζω ότι περιγράφει με αριστοτεχνικό τρόπο την εποχή που διανύουμε. Αναφέρεται στους ανθρώπους που πράττουν συνειδητά ή ασυνείδητα το καλό ή το κακό.
Μέσα του ο κάθε άνθρωπος γνωρίζει πολύ καλά, θα έλεγα άριστα, ποιό είναι το καλό και χρήσιμο και ποιό είναι το κακό και βλαβερό για τον ίδιο και τους άλλους. Επομένως, είναι θέμα επιλογής του, πλέον, συνειδητής ή ασυνείδητης το τι θα πράξει.Την σκυτάλη παίρνει,δηλαδή, η ελεύθερη βούληση.
Εδώ θα ήθελα να επισημάνω ότι οι πράξεις που επιφέρουν βλάβη προς τους άλλους ανθρώπους και προξενούν πόνο διαμέσου της επιβολής στην ανθρώπινη θέλησή τους, της κατάχρησης εξουσίας, της αδικίας και της εξαπάτησης έλκουν με μαθηματική ακρίβεια τις ανάλογες Καρμικές συνέπειες.
Καμμία πράξη δεν είναι τόσον μυστική,ώστε να διαφύγει την αντίληψη Του και καμία αδικία τόσον ασήμαντη,ώστε να μην την καταγράψει ! Όλα καταγράφονται στα λεγόμενα Ακασσικά Αρχεία.
Ο Καρμικός Νόμος δεν κάνει διακρίσεις κανενός είδους και οι συνέπειες είναι ανάλογες με τη χροιά και την ένταση των πράξεων επιβολής του κακού, ιδιαίτερα εάν είναι συνειδητά εσκεμμένες!
Έτσι, οι συνέπειες του Καρμικού Νόμου έχουν σαν αποκλειστικόν σκοπό την αποκατάσταση της ισορροπίας, όπου αυτή έχει διαταραχθεί και την ορθή διαπαιδαγώγηση των ανθρώπων, που συνειδητά ή ασυνείδητα κάνουν κακή χρήση του συγκεκριμένου Νόμου.
Η κάθε ψυχή που αρνείται να πάρει τα μαθήματά της έχει δύο επιλογές:
1. Ή θα την αναγκάσει ο Καρμικός Νόμος να υποστεί τον πόνο.
2. Ή εάν συνεχίσει να επιμένει, τότε αλλάζει τη θέση της απέναντι στο Θείο Σχέδιο και αντί να ακολουθεί την εξέλιξή του, πορεύεται προς την αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή την κάθοδο ή την αριστερή ατραπό, που είναι ενάντια στο συνειδητό καλό, μέσω του οποίου λειτουργεί η Θεία Θέληση. Εκεί οι συνέπειες θα είναι οι ανάλογες και σίγουρα κατά πολύ βαρύτερες από τον πόνο. Εδώ μπορούμε να πούμε την εξής φράση: «Άγνωσται οι βουλαί του Υψίστου!». Εμείς σαν άνθρωποι, απλά προσπαθούμε να τις προσεγγίσουμε όσο είναι δυνατόν.
Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΤΗΣ ΑΣΙΖΗΣ KAI
TO ΦΩΤΕΙΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
«Θεέ μου, βοήθησέ με να αλλάξω τα πράγματα που μπορώ, βοήθησέ με να αποδεχθώ αυτά που δεν μπορώ να αλλάξω και δώσε μου τη σοφία να ξέρω τη διαφορά».
Η ανωτέρω προσευχή του Αγίου Φραγκίσκου συνιστά την πλήρη αποδοχή του Καρμικού Νόμου ή με άλλα λόγια του Θείου Θελήματος στην ανθρώπινη ζωή. Γι’ αυτό ακριβώς μιλάει για την αποδοχή αυτών που δεν μπορούμε να αλλάξουμε στη ζωή μας, όταν πρόκειται για Καρμικά γεγονότα που πρέπει να τα αποδεχθούμε όπως έρχονται, συνειδητοποιώντας ότι εμείς οι ίδιοι έχουμε συμφωνήσει να συμβούν σαν δοκιμασίες – μαθήματα για την ψυχική μας εξέλιξη. Επομένως, αυτό που μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτά είναι να ερευνήσουμε το μάθημα που έχουν να μας προσφέρουν καθώς και το νόημα που έχει η αποδοχή και απομυθοποίησή τους, δηλαδή τι κέρδος αποκομίσαμε από το μάθημα που σχεδίασε για μας ο Δημιουργός. Έτσι, θα αντιληφθούμε καλύτερα τον αληθινό σκοπό της γήινης ζωής μας, δηλαδή το συντονισμό μας με τον Θείο σπινθήρα εντός μας ή με άλλα λόγια με τον Ανώτερο Εαυτό μας, ο οποίος θα μας οδηγήσει στην ανάπτυξη της διάκρισης και της σοφίας, για να ξεχωρίζουμε ποια πράγματα μπορούμε να αλλάξουμε στη ζωή μας και ποιά πρέπει να αποδεχθούμε ότι δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε και επομένως πρέπει να αναζητήσουμε το μάθημα που απορρέει από αυτά! Έτσι, αυτή η γνώση μας βοηθάει να ζήσουμε την ζωή έτσι όπως είμαστε προορισμένοι από τον Θεό να την ζήσουμε.
Αυτόν τον δρόμο, λοιπόν, που είμαστε προορισμένοι να ζήσουμε προσπαθεί να προσεγγίσει η Καρμική Αστρολογία μέσα από τη μελέτη και συνεκτίμηση όλων των πλανητικών ενεργειών, που αποτυπώνονται σε ένα Ωροσκόπιο.
Με λίγα λόγια, οι Δεσμοί της Σελήνης περιγράφουν το κύριο «μάθημα» της ζωής, τον Σκοπό, δηλαδή της ενσάρκωσης και οι γωνίες των πλανητών δηλώνουν το είδος και την φύση της ευκολίας ή δυσκολίας στην επίτευξη αυτού του Σκοπού, ανάλογα με την φύση, την θέση και την αλληλεπίδραση των πλανητών.
Ένα άτομο σε πρώιμο ψυχικό επίπεδο, συνήθως ακολουθεί την μοίρα του, δηλαδή την πορεία των προδιαγραφών του Ωροσκοπίου του, χωρίς να μπορεί να αλλάξει και γίνεται συνήθως αυτό που ονομάζεται έρμαιο των καταστάσεων.
Αντίθετα, ένα άτομο σε υψηλό ψυχικό επίπεδο έχει κυριαρχήσει στα ελαττώματά του και έχει αναπτύξει τέτοιες αρετές που τον καθιστούν Κύριο και Ηνίοχο του εαυτού του.
Σαν συμπέρασμα, το Ωροσκόπιο και το πεπρωμένο, που είναι «γραμμένο» σ’ αυτό, έχουν επίδραση κυρίως στην ζωή ατόμων σε πρώιμο ψυχικό επίπεδο. Στο μέσο άτομο υπάρχει ένας συνδυασμός προδιαγραφών του Ωροσκοπίου και ελεύθερης βούλησης. Σε αυτό το στάδιο, κάποια γεγονότα ή δοκιμασίες ή δεν το αγγίζουν ή τα αντιμετωπίζει μέσα από ένα θετικό δημιουργικό πρίσμα, βλέποντας τα σαν ένα μάθημα που πρέπει να εμπεδώσει.
Σε ένα πολύ εξελιγμένο ψυχικά άτομο, οι ζωδιακές επιδράσεις καθορίζουν ελάχιστα το μέλλον του, γιατί έχει γίνει Ηνίοχος του κατώτερου Εαυτού του, δηλαδή της προσωπικότητάς του.
Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στο παράδειγμα που έδωσε ο Χριστός με τη συναίνεσή Του στο Θείο Θέλημα του Πατρός, όταν προσευχόταν στο κήπο της Γεθσημανή, που στα εβραϊκά σημαίνει Λιοτρίβι. Εκεί, λοιπόν, στο Όρος των Ελαιών συνήθιζε να πηγαίνει για προσευχή μόνος Του ή μαζί με τους μαθητές Του. Την τελευταία νύχτα πριν από το μαρτύριο Του, ο Ιησούς, αισθανόταν πλέον πόσο κοντά βρίσκεται στον Σταυρό Του και νοιώθει την ανάγκη να προσευχηθεί για μια ακόμη φορά. Βρισκόταν πια στο σημείο, που η αγωνία και ο φόβος Του πλημμύριζαν σε τέτοιο βαθμό, που ο ιδρώτας κυλούσε στο πρόσωπό Του σαν πηχτό αίμα (θρόμβοι αίματος, κατά Λουκάν). Λειτουργούσε η ανθρώπινή Του υπόσταση, η οποία προέβαλε αντίσταση σε αυτά που επρόκειτο να συμβούν. Όμως, τελικά, μέσα από τη Θεϊκή του υπόσταση έδωσε τη συναίνεσή Του στο Θείο Θέλημα του Πατρός! Με αυτό τον τρόπο έδωσε το φωτεινό παράδειγμα σε όλους τους ανθρώπους, που είναι έτοιμοι και πρόθυμοι να το κατανοήσουν, για να το χρησιμοποιήσουν όταν θα τους συμβεί να διστάζουν μπροστά σε δυνατές δοκιμασίες.
Σε αυτή την περίπτωση, βέβαια, οι άνθρωποι πρέπει να έχουν αποκτήσει την διάκριση και την σοφία που χρειάζεται για να διαγνωσθεί το Θείο Θέλημα για τους ίδιους. Και επειδή, τις περισσότερες φορές δεν γνωρίζουμε οι ίδιοι τι είναι το καλύτερο για μας, η ιδανική προσευχή είναι να πούμε: «Γεννηθήτω το θέλημά Σου ως εν Ουρανώ και επί της Γης», όπως έκανε ο Ιησούς Χριστός. Μπορεί αυτό που ζητάμε ή θέλουμε να μην είναι σύμφωνα με το Κάρμα μας και τον Θεϊκό Νόμο. Δεν ξέρουμε εάν το δικαιούμαστε και εάν είναι βλαβερό, όχι μόνο για εμάς και τους άλλους ανθρώπους, αλλά και για έστω ένα φύλλο της δημιουργίας. Σε αυτή την περίπτωση, αυτό που πρέπει να ζητήσουμε είναι μόνο να γίνει το Θέλημα του Θεού!
Πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι μέσα από πολύ μεγάλες δοκιμασίες προετοιμαζόμαστε για αυτό που ονομάζουμε υψηλή πνευματική εξέλιξη.

ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ – ΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΗ
Το βασικό ζητούμενο στη ζωή μας είναι να προσδιορίσουμε τον λόγο για τον οποίο γεννηθήκαμε, δηλαδή ποιά είναι η αποστολή μας, το μάθημα της ζωής μας. Η Καρμική Αστρολογία είναι σε θέση να προσδιορίσει τις «πλανητικές προδιαγραφές», δηλαδή την φύση, τη χροιά και το συνδυασμό των ποιοτήτων, στην προσπάθεια του ατόμου να κατανοήσει τον εαυτό του. Είναι σε θέση να προσδιορίσει, σε γενικές γραμμές, το είδος των εμπειριών/μαθημάτων που χρειάζεται να πάρει η συγκεκριμένη ψυχή. Να προσδιορίσει και να περιγράψει τις αρετές, τις δεξιότητες, τις ευκολίες που έχει, όπως, επίσης, και τα ελαττώματα, τις δυσκολίες, τις δυσαρμονίες που καλείται να βελτιώσει, να λειάνει ή να εξισορροπήσει για την εξέλιξη της ψυχής του.

ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ
Πρώτα-πρώτα κάποιος πρέπει να γνωρίσει και αποδεχθεί τον εαυτό του, τον λεγόμενο κατώτερο εαυτό του,έτσι όπως είναι.Με τις αρετές και τα προτερήματα αλλά και με τα ελαττώματα και τις αδυναμίες.
Ένα καλό test γι’ αυτό είναι να ρωτήσει τον εαυτό του εάν είναι πολύ ή εντελώς ευτυχισμένος. Σε αυτή την περίπτωση γνωρίζει τον εαυτό του αρκετά έως εντελώς. Εάν αισθάνεται πολύ ή εντελώς δυστυχισμένος σημαίνει ότι γνωρίζει τον εαυτό του λίγο έως καθόλου.

Μετά, θα πρέπει να απαλλαγεί από τα ψυχικά βάρη όπως τους φόβους,τις προσκολλήσεις,τους προγραμματισμούς μέσα από τον έλεγχο των σκέψεων,των συναισθημάτων και των παρορμήσεων. Το βασικό όπλο γι αυτά είναι η ελεύθερη βούληση.

Μια βασική προτεραιότητα, επίσης, είναι η μελέτη του τρόπου, που εκφράζεται και εκδηλώνεται κάποιος στην καθημερινή του ζωή. Δυστυχώς, η ζωή πολλών ανθρώπων έχει σαν γνώμονα κάποια πρότυπα, που δεν τα καθόρισαν οι ίδιοι αλλά τα ακολουθούν, είτε τους αρέσει είτε όχι, θέλοντας να είναι αρεστοί στους άλλους, αποδεκτοί στην οικογένειά τους, στην εργασία τους και στην κοινωνία γενικότερα. Φοβούμενοι την κριτική των άλλων, πιέζονται για να έχουν την αποδοχή και γίνονται δυστυχισμένοι γιατί δεν είναι ο εαυτός τους.

Γι αυτό χρειάζεται η ανάπτυξη της διάκρισης. Το ερώτημα είναι ποιές επιθυμίες είναι
δικές μας και ποιές όχι?
Ακολουθούμε τις επιθυμίες του Ανώτερου Εαυτού μας για τις οποίες ενσαρκωθήκαμε
στην παρούσα ζωή και είναι εναρμονισμένες με τις επιταγές του Βόρειου Δεσμού μας?
Ή ακολουθούμε τις “επιθυμίες” που θέλουν να μας επιβάλλουν κάποιοι άλλοι,που
διάκεινται αρνητικά στον Ανώτερο Εαυτό μας?

Το σημερινό σύστημα έχει σχεδόν υπνωτίσει την ανθρωπότητα υποβάλλοντας της
την ιδέαν ότι για να είναι κάποιος ευτυχής θα πρέπει να είναι πλούσιος και διάσημος.
Αυτή η εικόνα βομβαρδίζει τους πάντες μέσα από τα ΜΜΕ.
Πλουτισμός,επίδειξη και συνεχής κατανάλωση...
Ο ανταγωνισμός, χωρίς να υπάρχει κανενός είδους ηθικός φραγμός,αρκεί για να επιτευχθεί ο στόχος!!!
Πρέπει να είναι κανείς επιθετικός,σκληρός,πονηρός,ασυνείδητος,ακόμη και να πατά επί
“πτωμάτων” για να θεωρείται επιτυχημένος ! Αυτό το πρότυπο προβάλλεται σε πολλές
οικονομικές σχολές αλλά προωθείται και από πάρα πολλές οικογένειες !!!
Εναπόκειται,πλέον,στην ελεύθερη βούληση του καθενός να διαλέξει τον δικό του δρόμο
ή τον δρόμο που του διάλεξαν ή του επέβαλαν κάποιοι άλλοι !

ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ
Ένα άλλο πολύ σημαντικό στοιχείο είναι η αναζήτηση των κινήτρων πίσω από τις πράξεις. Εδώ, ο άνθρωπος, καλείται να αναζητήσει το «μέτρον» μεταξύ ελλείψεων και υπερβολών στον χαρακτήρα και επομένως στις σκέψεις, τους λόγους και τις πράξεις του.
Εάν κατορθώσει να βρει την ισορροπία, το «μέτρον» τότε γίνεται Κύριος του Εαυτού του, δηλαδή Ηνίοχος. Αυτός είναι και ο στόχος.
Όσο, όμως, ο άνθρωπος διαπρέπει στις υπερβολές προκαλώντας δυσαρμονία στον εαυτό του και στους άλλους, έλκει και τα ανάλογα μαθήματα για να επανέλθει η αρμονία και η ισορροπία.

ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ σημαίνει “μην υπερβάλλεις”
(Οι φράσεις ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ και ΚΑΡΜΑ έχουν τον ίδιο λεξάριθμο 162)

Οι πιο συνηθισμένες υπερβολές έχουν να κάνουν με τις επιθυμίες. Μερικές από αυτές είναι οι ακόλουθες:

-Η επιθυμία για δύναμη
Μέσα σε μια οικογένεια μπορεί να εκδηλωθούν συνθήκες επιβολής της θέλησης. Είναι πολύ συνηθισμένο οι γονείς να έχουν την τάση να διαμορφώνουν τα παιδιά τους σύμφωνα με τα «δικά τους πρότυπα», χωρίς να υπολογίζουν ότι δεν τους ανήκουν και ότι αποτελούν ξεχωριστές οντότητες. Το αποτέλεσμα είναι να καταπιέζουν τα παιδιά τους χωρίς να σέβονται την δική τους θέληση. Έτσι, εμποδίζουν το έργο της εξέλιξης των παιδιών τους με συνέπεια την ψυχική τους ταλαιπωρία, εάν αυτά δεν αποδεχθούν τέτοιου είδους επιρροές.

Εάν το κακό, που δημιουργείται από τέτοιου είδους καταπίεση, είναι τόσο ισχυρό και βαθύ μπορεί να στοιχίσει ολόκληρες ενσαρκώσεις για να ξεπεραστεί. Δηλαδή, όταν ένα άτομο πεθάνει φορτισμένο με πολλά προβλήματα, θα μεταφέρει τουλάχιστον τα ουσιώδη από αυτά στην επόμενη ενσάρκωση.

Σύμφωνα με τον Καρμικό Νόμο, το καταπιεσμένο άτομο θα πρέπει να μάθει να λύνει τα προβλήματά του και να μην υποκύπτει σε πιέσεις.
Σε αυτές τις περιπτώσεις έλκονται και τα ανάλογα καρμικά μαθήματα.
Γενικότερα, η επιθυμία για επιβολή της θέλησης σε άλλα άτομα, αυτό που λέμε «να κάνει κανείς κουμάντο» και να θέλει να εξουσιάζει τη ζωή και το έργο των άλλων έλκει επίσης τα δέοντα γεγονότα.

Έτσι αναπτύσσονται σχέσεις θύτη-θύματος, που πολλές φορές δεν είναι άμεσα ορατές. Ο θύτης αποκτάει επιρροή και αξία, επειδή τονώνει το Εγώ του και το θύμα «βολεύεται» και σε κάποιες περιπτώσεις «το εκμεταλλεύεται» κιόλας παίρνοντας κατά κάποιο τρόπο τη ρεβάνς για όσα υφίσταται!

Τέτοιας υφής σχέσεις, δηλαδή θύτη-θύματος, εξάρτησης και υποτέλειας είναι και οι διεθνείς σχέσεις της Ελλάδας. Η σύγχρονη Ελλάδα, ήταν ανέκαθεν κράτος θύμα και υποτελές. Με την ίδια λογική, λοιπόν, έλκει και τα ανάλογα γεγονότα-δοκιμασίες που θα πρέπει να περάσει για να μπορέσει να υπερβεί τα Καρμικά της χρέη και μαθήματα!
Ας μην ξεχνάμε, ότι «Έλληνες» ήταν αυτοί που πληρώθηκαν για να σκοτώσουν τον πρώτο Κυβερνήτη της χώρας, τον Ιωάννη Καποδίστρια. «Έλληνες» ήταν αυτοί, που ενώ είχαν δημόσια αξιώματα έκαναν κακή χρήση του αξιώματός τους συνειδητά εις βάρος των συμφερόντων της χώρας! Όλα αυτά συνθέτουν ένα πολύ βαρύ καρμικό θέμα, που πρέπει να λυθεί! Ο Απόστολος Παύλος έλεγε πως «ό,τι σπείρει ο άνθρωπος, αυτό θα θερίσει». Περί αυτού, ακριβώς, πρόκειται! Και αυτό ισχύει για όλα τα έθνη και για όλη την ανθρωπότητα σήμερα. Σε όλα τα σημερινά γεγονότα, η ανθρωπότητα θερίζει ό,τι ακριβώς έσπειρε!

Δεν υπάρχει αδικία πουθενά! Όλα όσα συμβαίνουν έχουν και την ανάλογη αιτία για να συμβαίνουν, υπάρχει κάποιος λόγος δηλαδή που δεν είναι πάντα ορατός δια γυμνού οφθαλμού. Πολλές φορές, θέλουμε να βοηθήσουμε κάποιον συνάνθρωπό μας, που υποφέρει κι αυτό είναι μια καλή πράξη ανιδιοτελούς προσφοράς. Δεν είμαστε, όμως σε θέση να ξέρουμε τι ακριβώς έκανε για να πρέπει να περνάει αυτές τις δοκιμασίες. Κι εδώ, τίθεται ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. Σαφώς και πρέπει να βοηθάμε, όπου μπορούμε. Αυτό, όμως, απέχει κατά πολύ από το να «κάνουμε εμείς αυτό που είναι το έργο και το μάθημα του άλλου και του δίνει την ευκαιρία να μάθει να το κάνει μόνος του και είναι καλό για την εξέλιξή του».
Άρα, σε κάποιες περιπτώσεις, αυτό είναι επέμβαση στο έργο κάποιου άλλου.
Επομένως,αυτό επιβραδύνει και το δικό μας έργο και του άλλου!

-Επιθυμία για κυριαρχία ή ολοκληρωτισμό
Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιείται βία, απειλές, φόβος, στρατός, όπλα και εγκλήματα. Επίσης χρησιμοποιούνται η υποκρισία, η προπαγάνδα, καπηλεύονται ιδεώδη, ανθρώπινα δικαιώματα, καταστρατηγούνται νόμοι και δημιουργούνται συνθήκες απόγνωσης για τους ανθρώπους.

Εδώ φωτογραφίζονται οι συνθήκες που λαμβάνουν χώρα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως για την επιβολή σκοτεινών πλέον χρόνων για την ανθρωπότητα.

Αυτή η επιθυμία συνδυάζεται με τη δίψα για υλικά αποκτήματα και χρήμα. Κάνει τον άνθρωπο άπληστο και ανικανοποίητο. Τα χρήματα, πάνω από κάποιο επίπεδο, δημιουργούν μια μέθη στην ανθρώπινη ύπαρξη, που έχει σαν αποτέλεσμα την απώλεια του μέτρου.

Πάντα αναρωτιόμουν, πόσα υλικά αγαθά χρειάζεται ένα πολύ φιλόδοξο άτομο για να είναι ευτυχισμένο και ικανοποιημένο; Να έχει 1, 2, 3 σπίτια, πόσα χρειάζονται για την οικογένειά του, αυτοκίνητα, σκάφη, ελικόπτερα, καταθέσεις, κοσμήματα, κλπ. Από κάποιο επίπεδο και άνω, όχι μόνο δεν χρειάζονται στους κατόχους τους αλλά τους προσθέτουν πολλά δεινά, όπως η ανασφάλεια μήπως τα απωλέσουν κάποτε ή ματαιοδοξία ότι είναι ανώτεροι από τους άλλους. Εάν για κάποιο υποθετικό λόγο, έπρεπε να ζήσουν χωρίς αυτή την περιουσία, αναρωτιέμαι τι θα τους έμενε!Τι είδους πνευματικότητα θα αναγνώριζαν στον εαυτό τους; Πνευματικότητα, που μάλλον έχουν επιλέξει να θυσιάσουν στο βωμό του χρήματος και του υλικού κόσμου!

Τα υλικά αγαθά δίνουν μια πρόσκαιρη ικανοποίηση, η οποία όμως δεν κρατάει πολύ. Η δε συνεχής επίτευξη βοηθάει στην ανάπτυξη της απληστίας και του ακόρεστου. Δεν δίνει, όμως, πληρότητα διότι συνεχώς θέλουμε και κάτι άλλο, και κάτι άλλο, χωρίς ποτέ να χορταίνουμε. Η πνευματική επίτευξη και ο συντονισμός με τον σκοπό γα τον οποίον έχουμε γεννηθεί, δηλαδή ενσαρκωθεί, μας οδηγεί σε μια βαθύτερη κατανόηση της αποστολής μας και είναι μια διαρκής ικανοποίηση, η οποία δεν τελειώνει ποτέ και μας δίνει μια συνεχή χαρά στην ζωή μας.

Γιώργος Βασιλάκος
Συνεδρίες - Μαθήματα  τηλ. 6945-595586
 

Το email μας


zenvasilakos@gmail.com

gvasil123@yahoo.gr

Χρήσιμα

Καιρός Αττικής